Almafa
blog

Őszi lemosó permetezés gyümölcsösben 🍂

Őszi lemosó permetezés gyümölcsösben: Mit kell permetezni?

A kertben gyakorlatilag mindent, ami fertőzött lehet. Tehát érdemes az őszi lemosó permetezés gyümölcsösben, gyümölcstermő cserjéken, a lombhullató díszfák és díszcserjék, rózsabokrok és szőlő esetében is. Igazából minden kultúr- és dísznövényedet érdemes lekezelned!

Hogyan kell ősszel permetezni?

Bőséges folyadékpermettel kell permetezni a növényeket, hogy a permetlé minden rejtett zugba eljusson. Gondoljunk csak lombhullatók esetében hányféle helyre juthatnak be kártevők, kórokozók, például a lehullajtott lomb után keletkezett apró sebeken keresztül (pl. pajzstetvek, vértetű, monília, tűzelhalás). A nagyon magas fák tetejét gyakran nehéz elérni, pedig az egynyári gyümölcsmúmiák éppen ott szaporodhatnak, ezért ajánlott motoros permetezőgép vagy a hátizsákos permetezőgéphez csatlakoztatott hosszabbítót alkalmazni. Azonban ha kisebb méretű gyümölcsfák vannak a kertedben, ajánljuk a Greenman slagos adagolót, amely segítségedre lesz a bőséges lemosásban.

Milyen gyümölcsfákon alkalmazható a Greenman Agro?

– Alma
– Szőlő
– Füge
– Őszibarack
– Birsalma
– Szilva
…és gyakorlatilag bármilyen gyümölcsfán és kultúrnövényen, hisz a Greenman Agro vegyszermentes termésnövelő szer, amely biogazdálkodásban is használható.
Ha mégis a vegyszeres vagy egyéb más szer mellett döntünk az őszi lemosó permetezés során, a Greenman Agro a permetszer mellé kiegészítésként is ajánlott és önmagában is hatékony lehet. A Greenman Agro készítményben található jótékony baktériumkultúra erősíti a növény immunrendszerét és szervezeti szilárdságát, stressztűrő képességét, valamint ellenállóbbá teszi a növényeket a szárazsággal és különféle gombás fertőzésekkel szemben, fokozza a növények tápanyagfelvételét és javítja a tápanyagok hasznosulását.

Greenman Agro

2 990 Ft-tól

Greenman Compost

2 690 Ft-tól

Greenman Floralia

2990 Ft-tól

Hobbi kertész termékcsomag

7 490 Ft
Select options

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?