Lemosó permetezés gyümölcsösben - Takkk, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons
blog

Őszi lemosó permetezés gyümölcsösben 🍂

Őszi lemosó permetezés gyümölcsösben: Mit kell permetezni?

A kertben gyakorlatilag mindent, ami fertőzött lehet. Tehát érdemes az őszi lemosó permetezés gyümölcsösben, gyümölcstermő cserjéken, a lombhullató díszfák és díszcserjék, rózsabokrok és szőlő esetében is. Igazából minden kultúr- és dísznövényedet érdemes lekezelned!

Hogyan kell ősszel permetezni?

Bőséges folyadékpermettel kell permetezni a növényeket, hogy a permetlé minden rejtett zugba eljusson. Gondoljunk csak lombhullatók esetében hányféle helyre juthatnak be kártevők, kórokozók, például a lehullajtott lomb után keletkezett apró sebeken keresztül (pl. pajzstetvek, vértetű, monília, tűzelhalás). A nagyon magas fák tetejét gyakran nehéz elérni, pedig az egynyári gyümölcsmúmiák éppen ott szaporodhatnak, ezért ajánlott motoros permetezőgép vagy a hátizsákos permetezőgéphez csatlakoztatott hosszabbítót alkalmazni. Azonban ha kisebb méretű gyümölcsfák vannak a kertedben, ajánljuk a Greenman slagos adagolót, amely segítségedre lesz a bőséges lemosásban.

Milyen gyümölcsfákon alkalmazható a Greenman Agro?

– Alma
– Szőlő
– Füge
– Őszibarack
– Birsalma
– Szilva
…és gyakorlatilag bármilyen gyümölcsfán és kultúrnövényen, hisz a Greenman Agro vegyszermentes termésnövelő szer, amely biogazdálkodásban is használható.
Ha mégis a vegyszeres vagy egyéb más szer mellett döntünk az őszi lemosó permetezés során, a Greenman Agro a növényvédő szerek mellé kiegészítésként is ajánlott és önmagában is hatékony lehet. A Greenman Agro készítményben található jótékony baktériumkultúra erősíti a növény immunrendszerét és szervezeti szilárdságát, stressztűrő képességét, ezáltal ellenállóbbá teheti a növényeket a szárazsággal és különféle fertőzésekkel szemben, fokozza a növények tápanyagfelvételét és javítja a tápanyagok hasznosulását.

Őszibarack őszi lemosó permetezése

Az ősz a barack permetezésének fontos időszaka, mivel ekkor előkészítjük a növényt a téli pihenésre, és megelőzhetjük a kártevők és betegségek későbbi problémáit. Az őszi lemosó jellegű permetezés előtt távolítsuk el a növényről az összes elszáradt vagy fertőzött levelet, mivel ez segít csökkenteni a kórokozók terjedését.

A lemosó permetezés további menetéről: Őszi lemosó permetezés házilag

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?