Egyéb kategória

6 növény, ami a fürdőszobában is jól érzi magát

A fürdőszoba tipikusan az a hely, ahol csak nagyon kevesen tartunk növényeket – de miért is? Rengeteg növény érzi magát jól párás terepen, sőt vannak olyanok, melyeknek az sem jelent feltétlenül problémát, ha nincs ablak azon a fürdőn. Nézzünk párat!

Anyósnyelv

Igen, megint az anyósnyelv, hiszen ez az abszolút aduász, lévén, hogy ez az egyik legkönnyebben nevelhető növény. Úgy tűri a napot, ahogy az árnyékot is, nyilván igényli a rendszeres öntözést, de az sem jelent neki problémát, ha huzamosabb időt ki kell bírnia víz nélkül.

Lepke orchidea

A lepke orchidea az egyik leghálásabb orchidea típus, gyakran virágzik, kezdőknek is szuper választás. Nedves környezetben nő a legjobban, ami tökéletes fürdőszoba növénnyé teszi. Viszont! Kissé kilóg itt a sorból, mert ő aztán szereti a sok fényt, épp ezért ablakos fürdőszobába ajánljuk!

Zöldike

A zöldike a “jég hátán” is megél, így nagyszerű választás a fürdőszobába. Gyengén megvilágított, nedves levegőjű helyeken is elvan, mellesleg könnyen szaporítható és nem utolsó sorban remek légtisztító!

Tarka sárkányfa

A sárkányfát gyakran elpusztíthatatlan szobanövényként emlegetik, amely még a legfigyelmetlenebb tulajdonosokat is képes túlélni. Bár meglehetősen “szárazságálló”, a magas páratartalmat is elviseli. Az egyik legnagyobb fajta, amit a fürdőben nevelhetsz – szóval lényegében csak a mérete jelenthet akadályt.

Szobapáfárnyok

Vonzó, szívós faj, így valóban tökéletes fürdőszobai növény. Párás környezetre vágyik, és a fürdőszobában bárhol lóghat kaspóban is.

Szobai futóka

Kezdő kertészeknek remek – különösen, ha biztosítani tudják a páratartalmat, amit igényel. Gyorsan növő, habár kedveli a világos, természetes fényt, árnyékban vagy akár mesterséges fénynél sem lesz problémája.

 

Neked mik a tapasztalataid a fürdőszobai növénytartásról?

 

Vélemény, hozzászólás?