blog

5 kisállatbarát szobanövény, melyek mellett biztonságban lesz kedvenced!

Sajnos nem minden szobanövény fér meg a kedvencek mellett, egyesek különösen mérgezőek lehetnek pl. kutyák, macskák számára. Mutatunk 5 népszerű fajtát,  velük ettől biztosan nem kell tartanod!

Fokföldi ibolya

A Tanzániában őshonos afrikai ibolyákat szinte kizárólag beltéren termesztik és élénk, egész éves virágzásuk miatt meglehetősen kedveltek is. Lila, rózsaszín, piros, kék és fehér virágú fajtákkal is találkozhatsz. Fontos, hogy a gyökérrothadás nála gyakori probléma, épp ezért használj olyan cserepet, melyben biztosan nem áll huzamosabb ideig a víz.

Törpe banán

A Délkelet-Ázsiában őshonos Törpe banán egzotikus kiegészítője lehet otthonodnak, nagy, széles leveleivel és olykor akár több méteres magasságával. A gyümölcstermelésre ugyan nem lesz lehetőséged elég nagy valószínűséggel, de hálás növény, ha biztosítod neki a megfelelő körülményeket: bőséges víz- és gyökérterületre van szükségük, és tartósan sose legyenek hideg környezetben.

Bambuszpálma

A Közép-Amerikában őshonos bambuszpálma részben azért olyan népszerű beltéri növény, mert árnyéktűrésük miatt előszobában is jól érzik magukat. Remek növény kezdőknek, ritkán is elég öntözni őket.

Lepkeorchidea

Az egyik legközkedveltebb növény, annak ellenére, hogy inkább a meleg, nedves körülményeket kedvelik, trópusi és szubtrópusi származásuk miatt. Mutatós lila, zöld, fehér vagy rózsaszín virágokat hoznak, adott fajtától függően.

Zöldike

Ez a lágyszárú évelő Dél-Afrikában honos, zöld levelei világos színű függőleges csíkokkal rendelkeznek és fehér, csillagszerű virágokat is hozhatnak, ha igazán jól érzik magukat. Jellegzetes és népszerű szobanövények, függőkaspókba vagy cserepekben is jól mutatnak.

Vélemény, hozzászólás?