Egyéb kategória

Tavaszi lemosó permetezés – miért és hogyan?

Végre talán elmúlik a hideg idő, bőven itt a szezonja az alapos tavaszi lemosó permetezésnek – de mi értelme és hogyan a legjobb elvégezni?

Miért?

Biztosan tudod, hogy kerted fáit, bokrait milyen sokféle kártevő és betegség fenyegetheti. Ez ellen még mindig a legjobb megoldás a permetezés – de manapság már kiemelt fontosságú, hogy ezt úgy tegyük, hogy azzal nem teszünk kárt sem a kert többi növényében, sem élővilágában. A lemosó permetezés onnan kapta a nevét hogy az átlagosnál nagyobb permetlé mennyiséggel keverjük össze a növényvédő szereket és bőségesen locsoljuk a növényre.

Mikor?

Ha a nappali hőmérséklet már tartósan fagypont felett van. Ilyenkor már nemcsak a növények, hanem sajnos a kártevők és kórokozó gombaspórák is éledeznek. Az első rügyek megjelenése előtt már érdemes lehet belekezdeni.

Hogyan?

Mielőtt belekezdünk, érdemes minden olyan kerti munkát elvégeznünk, ami a növények érintésével jár – hogy elkerüljük azt, hogy feleslegesen permetezzünk. Lemosó permetezés, szóval ezt vegyünk szinte szó szerint. Bőségesen permetezzük, jusson a növény minden felületére.

Mivel?

A környezetbarát permetezés érdekében csakis környezetbarát permettel! A szer kiválasztása egyébként javarészt attól függ, mi ellen védenénk a növényünket. Rovarok ellen például az olajos tartalmú szerek a legmegfelelőbbek, a kórokozók ellen viszont a réz és kén tartalmúak. Amennyiben többféle veszély ellen védenénk növényeinket természetesen léteznek már kombinált szerek is. Lényeg a lényeg, mindig tájékozódjunk a címkéről és válasszunk környezetbarát terméket!

Tipp: A Greenman Agro-t használhatod valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra levélkezelésére 20-50 l/ha mennyiségben a kultúra levélfelületétől függő vízmennyiséggel legfeljebb 10%-os töménységben kipermetezve. Tudj meg többet itt!

 

Vélemény, hozzászólás?