blog

Tavaszi lemosó permetezés – Miért, hogyan és mivel?

Végre talán elmúlik a hideg idő, bőven itt a szezonja az alapos tavaszi lemosó permetezésnek – de mi értelme és hogyan a legjobb elvégezni?

Miért épp “lemosó”?

Biztosan tudod, hogy kerted fáit, bokrait milyen sokféle kártevő és betegség fenyegetheti. Ez ellen még mindig a legjobb megoldás a permetezés – de manapság már kiemelt fontosságú, hogy ezt úgy tegyük, hogy azzal nem teszünk kárt sem a kert többi növényében, sem élővilágában. A lemosó permetezés onnan kapta a nevét hogy az átlagosnál nagyobb permetlé mennyiséggel keverjük össze a növényvédő szereket és bőségesen locsoljuk a növényre.

Lemosó permetezés ideje

  • Ha a nappali hőmérséklet már tartósan fagypont felett van. Ilyenkor már nemcsak a növények, hanem sajnos a kártevők és kórokozó gombaspórák is éledeznek.
  • Az első rügyek megjelenése előtt már érdemes lehet belekezdeni.

Hogyan?

Mielőtt belekezdünk, érdemes minden olyan kerti munkát elvégeznünk, ami a növények érintésével jár – hogy elkerüljük azt, hogy feleslegesen permetezzünk. Lemosó permetezés, szóval ezt vegyünk szinte szó szerint. Bőségesen permetezzük, jusson a növény minden felületére.

Bio lemosó permetezés: Mivel permetezzünk?

A környezetbarát permetezés érdekében csakis környezetbarát permettel! A permetszer kiválasztása egyébként javarészt attól függ, mi ellen védenénk a növényünket. Rovarok ellen például az olajos tartalmú szerek a legmegfelelőbbek, a kórokozók ellen viszont a réz és kén tartalmúak. Amennyiben többféle veszély ellen védenénk növényeinket természetesen léteznek már kombinált permetszerek is. Lényeg a lényeg, mindig tájékozódjunk a címkéről és válasszunk környezetbarát terméket!

A Greenman Agro készítményben található jótékony baktériumkultúra erősíti a növény immunrendszerét, szervezeti szilárdságát, stressztűrő képességét, ellenállóbbá teszi a növényeket a szárazsággal és különféle gombás fertőzésekkel szemben, fokozza a növények tápanyagfelvételét és javítja a tápanyagok hasznosulását. A szervezeti szilárdság növekedése miatt sokféle szúró-szívó kártevő ellen is pozitív a tapasztalat, ezért javasoljuk tavaszi lemosó permetezésekhez is akár önállóan, vagy hagyományos kezelés kiegészítésére! Termékünk óriási segítséget nyújthat a bio kertészkedéssel és bio növénytermesztéssel foglalkozóknak, foglalkozzanak akár kultúrnövény, akár zöldség- vagy gyümölcstermesztéssel. 

A lemosó permetezést ajánljuk többek közt leander, tuják, gyümölcsösök, szamóca, valamint fák, körtefa, babérmeggy, rózsa és bármilyen kultúrnövény lemosó permetezéséhez.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?