Egyéb kategória

Pannon Egyetem csoportos látogatása a Hétkúti Ökofarmon

Hétkúti (Greenman) Ökofarm látogatók 1.

A mai napon (2015.05.13.) kilátogatott a Hétkúti Ökofarmra a Pannon Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgatók csoportja, ahol a diákok megismerkedhettek a biogazdálkodás alapjaival, célkitűzéseivel, hazai gyakorlatával és a Greenman probiotikus technológiával, melynek eredményét meg is tekinthették és kóstolhatták a farmon.

A Hétkúti Ökofarmon mintegy 4 éve a Greenman probiotikus termékeket alkalmazzuk, ennek hatása meg is látszik a fóliák talaján is. A kezdetben tömörödött, repedezett, rossz minőségű, élettelen talajból mára már porózus, laza, élettel teli termőtalaj képződött a mikróbáknak és a szerves anyag utánpótlásnak köszönhetően.

A diákok és professzoruk, Garaczi Tanár Úr számára is újdonságot jelentettek az itthon még kevésbé ismert ázsiai levélzöldségek, melyek ízre is különlegesek és a látványuk sem elhanyagolható.

A diákok nagy részének nem voltak ismeretlenek a bolti élelmiszereinkben rejlő veszélyek, amelyek a vegyszermaradványok, tartósító szerek, érés gyorsítók, stb. jelenlétéből adódnak, ezért nagy érdeklődéssel hallgatták a beszámolókat és figyelték a megvalósítás lehetőségeit a vegyszermentes termesztési technológiának, amely a fenntartható fejlődés egyik alappillére.

 

A farm látogatás végén meg is kóstolhatta a csapat a helyi zöldségeket egy zsíros kenyér mellé, így igazán alapos benyomást szerezhettek a biogazdálkodás folyamatáról és eredményeiről.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?