Egyéb kategória

Kultúrált kutyázás a Greenman támogatásával

Idén két kutyás rendezvénynek is támogatói voltunk: a  nemzeti CAC kutyakiállításnak Herenden és a Falkastrandnak Balatonfűzfőn.

Az emberek hosszú évezredek óta élnek szoros kapcsolatban kutyáikkal. Ki barátként, ki családtagként tekint kis/nagy kedvencére, de biztos, hogy az igazán kutyabarátok legalább úgy foglalkoznak és törődnek kutyájukkal vagy kutyáikkal mint a gyermekeikkel.  Persze ez a fajta gondoskodás egészen furcsa magaslatokba is emelkedhet, hiszen mára nem csak kutyabarát helyeket (éttermek és szállodák) hanem kutyahotelek mellett kutya fitnessz, vagy kutya wellness központokat is létrehoztak már.  Nem is csoda, hogy pszichológusok hada foglalkozik a kutya-gazdi hasonlósággal. Persze ezzel nem ezekre a viccesen karikírozott képekre gondolok.

Sokkal inkább olyan személyiség jegyekre, amelyek az együttélés során valamilyen módon a kutyáinkban vagy bennünk kondicionálódnak, mint pl. a ragaszkodás, a kitartás, az együttműködés vagy akár a neurocitás és extraverzió. Egy azonban biztos, a gazdik belevonják kutyáikat az életmódjukba is. Aki önmagára igényes, nem csak külsőségekben, hanem a wellnesszét és fitnesszét tekintve is, annak a kutyája is hasonlóan jó gondoskodásban részesül. Nem kérdés, és nem is titkolt szándék áll a mögött a törekvés mögött, hogy olyan termékek is szerepeljenek a palettánkon, amelyek kifejezetten a velünk élő állatok számára lettek kifejlesztve. Azt a fajta gondoskodást, amit magunknak megadhatunk, megadhatjuk ma már kutyáinknak is. Nem kell feltétlenül gyógyszereket, mesterséges anyagokat használnunk, ha kedvencünk emésztési gondokkal, megfázással vagy bőrbetegséggel, szőrhullással küzd, nem kell azonnal radikális klinikai kezelésbe fognunk. Lehet, hogy elég csak a környezete és a saját maga mikroflóráját helyrebillentenünk.

Több esetben tudtunk a termékekkel úgy segíteni, ráadásul állatorvos felügyelete és ellenőrzése mellett, hogy nem kellett mesterséges szereket alkalmazni. Ezek az esetek többet érnek mindenféle fényes logónál, vagy óriásplakátként kifeszített molinónál.

Például olyan hírét keltik a Greenman termékeinek, hogy az augusztusban megrendezett CAC Nemzeti Kutyakiállításon az egyik fővédnökként lehetett jelen a cég, elsősorban nem anyagiakban, hanem egészségmegőrzésben értékes nyereményekkel hozzájárulva a díjazáshoz.

A másik hasonló és a  balatonpartiak számára fontos esemény  a  Balatonfűzfőn már  másodszor megrendezett Falkastrand  volt. Ez a családias hangulatú rendezvény a kulturált  kutyatartást igyekszik népszerűsíteni, ezért a versenyszámok között a kutyaszépségverseny mellett kutya-gazdi  páros  úszás és ki mit tud is  szerepelt.

Őszintén reméljük, hogy a kutyagazdák körében terjedő jó hírünkkel és a termékekkel mi is hűen szolgálhatjuk a tudatos, gondoskodó, kulturált kutyatartást. „Ajánljuk magunkat!”

Vélemény, hozzászólás?