„Laczikó Tamás, a Greenman Kft. értékesítési vezetője a probiotikumok gyakorlati felhasználásáról beszélt. Mint agrármérnök, felhívta a hallgatók figyelmét arra a problémára, hogy a piaci igények kielégítésére a mezőgazdaságban egyre több vegyszert használnak, legyen az műtrágya vagy növényvédő szer, ezzel folyamatosan gyérítve a talajlakó mikrobák számát – ami olyan öngerjesztő folyamatot eredményez, hogy mindig több vegyszer szükséges az adott terméshozamok eléréséhez. Közben a környezet erősen szennyeződik, és olyan káros anyagok keletkeznek, amelyek rontják az élő szervezetek ellenálló képességét.
Ez vonatkoztatható a méhekre is, akik egyre nagyobb vegyszer terhelésnek vannak kitéve. Ezért fontos, hogy az egészségük megőrzése érdekében olyan, biológiailag aktív anyagokat használjunk, amelyek nem jelentenek további vegyszerterhelést rájuk és a környezetükre.”
A kaposvári méhésztalálkozó eseményének részletes leírása Méhészújság márciusi számában érhető el: