Leander levéltetvek ellen
blog

Leander levéltetű ellen vegyszermentesen, házilag

Levéltetvek a leanderen

Kis méretük ellenére fontos szerep jut nekik a kert táplálékláncában, ezért lehetőleg csak akkor védekezzünk növényvédőszerekkel ellenük, ha kártékony fajokat találunk, amelyek veszélyeztetik a növényeinket. A baj igazán akkor kezdődik, mikor engedünk a túlszaporodásuknak. A tetű telepek képesek beborítani egészen nagy felületeket is a növényen. Táplálkozásuk nemcsak közvetlenül károsítja a növényt, hanem növényi vírust is terjeszthetnek, vándorlásukkal, szaporulatukkal könnyen megfertőzve más, környező növényeket is. A kertünk szélére ültethető csalán, zsurló, turbolya, rebarbara, zeller vagy kakukkfű, mert ezekből remek bio permetlevek készíthetőek, melyekkel megvédhetjük leanderünket. 

Hogyan erősítsük meg a leander szerkezetét? Hogyan kezeljük a bakteriális, gombás fertőzéseket? Leander betegségek kezelése házilag. Oleander aphids (Aphis nerii) on oleander (Nerium oleander) Photograph by Riten GosaiMit használjunk házilag levéltetű ellen?

Számos házi praktika és módszer létezik a levéltetvek ellen, melyek a levéltetű típusától és a növény fertőzöttségéhez mérten hatásosak lehetnek, például:

Fontos, hogy bármelyik megoldás mellett döntünk is, először mindenképp teszteljük kis mintán, mielőtt permetezésre használnánk. Az ökológiai gazdálkodás növényvédelmében, így a levéltetvek elleni bio védekezésben is felértékelődnek a kártételt megelőző eljárások, tehát a helyes növénytársítás, szermaradványmentes lemosó permetezés is megoldást nyújthat.

Greenman Agro vegyszermentes készítmény öntözéshez és permetezéshez

Greenman Agro mikrobiológiai készítmény kultúrnövényhez alkalmazható speciális probiotikus termésnövelő készítmény, amely javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását, támogatja a humuszképződést és rendszeresen alkalmazva megerősíti a növény immunrendszerét, mely által az ellenállóbbá válik a különféle környezeti hatásokkal szemben

A szervezeti szilárdság növekedése miatt sokféle szúró-szívó kártevő ellen is pozitív a tapasztalat, tehát levéltetű ellen alkalmazható természetes módszer, ezért javasoljuk tavaszi lemosó permetezésekhez is akár önállóan, vagy hagyományos kezelés kiegészítésére.

A készítményben található jótékony baktériumkultúra erősíti a növény immunrendszerét, szervezeti szilárdságát, stressztűrő képességét, ellenállóbbá teszi a növényeket.

Greenman Agro

  Tudj meg többet a Greenman Agro készítményről!

  •  Tavaszi / őszipermetezések elengedhetetlen kelléke 
  •  Bio kertészetek, Bio növénytermesztés esetén is hatékonyan alkalmazható 
  •  A talajszerkezet javulása kedvezőbb vízgazdálkodást és kevesebb talajmunkát eredményez 
  •  A talaj megőrzi a tápanyagokat, képessé válik szerves anyagok lebontására és értékes anyagokká alakítására 
  •  Termésnövelés biológiai úton 
  • Sokféle szúró-szívó kártevő ellen is pozitív a tapasztalat

Lemosó, áztató permetezéshez: 1:15-20 arányban Greenman Agro-val. Töltsön 1 liter Greenman Agro-t a tartályba, majd állítsa a szabályozót „C„ vagy „D” állásba, így a tartály 20 vagy 15 liter víz felhasználásával fog kiürülni.

Vásárlóink által megosztott gyönyörű fotók a Greenman Agro-val kezelt leanderekről:

Leander kezelése levéltetű és egyéb kártevők ellen

Leander kezelése levéltetű és egyéb kártevők ellen

Vélemény, hozzászólás?