Egyéb kategória

Greenman gazdikeresés a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesülettel

Gazdikeresés a Vackoló Menhellyel közösen

 Hogyan próbáljuk segíteni egy veszprémi menhely áldozatos munkáját és hogyan segíthet Ön is?

Számunkra nagyon fontosak a velünk élő állatok. Akár közvetlen környezetünkben, egy fedél alatt élő kutyusunkról, cicánkról vagy más kiskedvencünkről van szó, akár az utcán kóborló gazdátlan állatokról. Figyelemmel kísérve a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület és Menhely munkáját elhatároztuk, hogy kisállatos termékcsaládunk készítményeit felajánlva  együttműködést alakítunk ki a menhellyel. Termékeinkkel elsősorban az ott élő állatok ápolásában segítünk, ugyanakkor célul tűztük ki azt is, hogy minden hónapban támogatunk egy-egy kutyust a gazdikeresésében.

A Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesület több, mint 13 éve alakult azzal az eltökélt szándékkal, hogy segítse a rászoruló, kiszolgáltatott állatokat és, hogy méltó jövő biztosítson számukra. Ez idő alatt a szervezet évente több száz hontalan kutyát juttatott otthonhoz, időnként együttműködve a hatóságokkal. A maroknyi csapat küzdelme nem volt eredménytelen, pár év után az egyesület állatmenhelyet alakított ki, mely térségünk jelenleg legmagasabb létszámú állatotthona. A hiteles és elszánt munkának köszönhetően mára már számos önkéntes csatlakozott a kezdeményezésükhöz, melynek eredményeképpen egy stabilan működő, küldetését maximálisan ellátó szervezet jött létre. Az egyesület vezetőjének és minden munkatársának alapvető elve az élet tiszteletben tartása, ehhez mérten igyekeznek a nem hétköznapi feladatot ellátni. A menhelyen az átlagos kutya létszám 180, a macska 40.  A Vackoló Állatvédő Egyesület mottója: “az a hely, ami rajtunk múlik, a lelkünkre van bízva”.  

A Greenman Kft. minden hónapban segít a gazdikeresésben. Facebook oldalunkon, hírlevelünkben hívjuk fel egy-egy kutyusra az leendő állatszerető gazdik figyelmét. Célunk, hogy minél többen megismerjék a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület nem mindennapi, önfeláldozó munkáját és ezzel is segítsünk minél több gazdára váró állatnak felelősségteljes örökbefogadót találni.

A Vackoló Állatvédő Egyesület és Menhely örökbefogadásának menete:

A menhellyel e-mailben tudják felvenni a kapcsolatot: vackoloveszprem@gmail.com. Minden esetben egy rövid bemutatkozásra lesz szükség, olyan részletekre kitérve, mint például van-e kutyás tapasztalat, van-e másik háziállat, családi házba vagy lakásba költözne, a befogadni kívánt négylábúról az elképzelés, mérete, kora, egyéb fontosnak tartott információk. A menhelyre szombatonként van lehetőség kilátogatni és ismerkedni, e-mailben előre egyeztetett időpontban. A kutyák oltva, chippel ellátva és ivartalanítva gazdásodnak a menhelytől, a kölyköket pedig kizárólag ivartalanítási kötelezettségvállalással lehet befogadni.

A Greenman Kft. által támogatott kutyust és új gazdáját örökbefogadás esetén egy kutyatartó termékcsomaggal lepjük meg. A csomag egy kutya szőrzetápolót, egy kennel tisztítót és egy kutyák számára kifejlesztett takarmánykiegészítőt ( PrebioHerbs ) tartalmaz.

Webshopunkban lehetőséget biztosítunk, hogy a menhely számára adományba tudjanak kutyás, macskás termékeinkből Önök is vásárolni. Nem kell mást tenniük, csupán a kiválasztott terméknél a kiszerelés választásakor az ” adományba a Vackoló Állatvédő Egyesületnek” fülre kattintani és máris a kosárba került a termék. Az adomány terméket természetesen nem küldjük el Önnek, átadjuk a menhely számára, melyről Facebook oldalunkon rendszeresen beszámolunk.

Természetesen nem csak örökbefogadással lehet a menhely munkáját támogatni és a fenntartáshoz hozzájárulni, hanem direkt adományozással és támogatással:

A védenceiknek szánt adomány leadható Veszprémben az alábbi 5 gyűjtőponton vagy az állatotthonban szombatonként:

Fressnapf (Dornyai Béla u. 4.), Kedvenc állatorvosi rendelő (Budapest út 39.), Black Molly díszállat kereskedés (Jutasi út 29.), Julcsi Zoo állateledel és felszerelés (Damjanich u. 1. fsz), Greenman Kft. (Házgyári út 16., Persped telephely hátsó részén).

A menhelyen lakó állatok ellátásához száraz tápot és konzervet, használt textil ( lepedő, törölköző és pléd ) valamint  takarító- és fertőtlenítőszerek is leadhatók.

Anyagi támogatás esetén a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesület bankszámlaszáma: 10404041-00019188-00000009 (K&H Bank Iban: HU9410404041-00019188-00000009 SWIFT: OKHBHUHB), Paypal: https://www.paypal.me/Vackolo

Kísérjék figyelemmel facebook oldalunkat! A Vackoló menhely nevében is örömmel fogadjuk felajánlásaikat, segítségüket.

Az első Greenman pártfogolt, Vackolós gazdi kereső a pöttyös nyelvű Tiborc.

Tiborc 4 év körüli, különleges megjelenésű, fiatal kan kutya, akit egy forgalmas út mellől mentettek. Szerencsére időben érkezett számára a segítség és nem érte baleset. Senki nem kereste azóta sem, így már 3 éve él a veszprémi Vackoló menhelyen és várja az örökbefogadó gazdiját. Azóta kapott chipet, oltásokat, féregtelenítést és ivartalanítva is lett. Kedves, barátságos kutya, aki kutya társaival is jól kijön és az emberekkel is nagyon barátságos. Különleges külseje ellenére még nem figyelt fel rá senki, pedig egy csodás megjelenésű, roppant hálás, okos, tanítható kutya, aki remek családi kutyává, igazi családtaggá válhatna, akivel öröm az együtt töltött idő.

Az második Greenman pártfogolt, Vackolós gazdi kereső a különös fülű Sügér.

Sügér ivartalanított, 7 éves lánykutya, aki nagyon barátságos az emberekkel és kutyatársaival egyaránt.  A gyerekeket imádja, és minden élethelyzetet könnyen fogad, új családjába is könnyen be tud majd illeszkedni.  2018 szeptember óta, azaz pont 2 éve él a menhelyen, mivel szeretett gazdája súlyosan megbetegedett és nem tudta tovább ellátni őt. Vizsla testalkatú, de kisebb méretű eb, különleges fültartással. Okos, alkalmazkodó kutya, aki remek társ, igazi családi kutya lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük