Tűző napot kedvelő virágok: Caladium ültetése és gondozása napra
blog, Egyéb kategória

Napot kedvelő kerti virágok, melyek ellenállnak a forróságnak!

Tűző napot kedvelő kerti virágok

Olyan virágokat keresel a kertedbe, amelyek a legnagyobb kánikulának is ellenállnak a forróságnak? Az alábbiakban 3 olyan könnyen gondozható és igazán szemet kápráztató növényt fedezhetsz fel, amelyek tényleg bírják a legnagyobb forróságot is!

Tarkalevél (Caladium)

Tűző napot kedvelő virágok: Caladium ültetése és gondozása napra

Szemet gyönyörködtetően piros leveleivel bármelyik stílusú kertben azonnal feldobja a hangulatot. Impozáns látványa ellenére viszont tanácsos vele vigyázni, hiszen a levelei mérgezőek, ezért a gyerekektől és háziállatoktól mindenképpen távol kell tartani.

Caladium gondozása

Ültesd a lehető legfényesebb helyre! A tarkalevél a rendkívül erős, közvetett tűző napfényt kedveli, ezért csakis ilyen helyeken képes egészségesen növekedni.

 

 

Kokárdavirág (Gaillardia)

Tűző napot kedvelő virágok: Gaillardia napra ültetése és gondozása

Észak-Amerikában őshonos növény, amely élénk narancssárga és vöröses színeivel kápráztatja el a tulajdonosait. Virágait tekintve vannak egészen telt és gömb alakú formák is, hiszen rengeteg hibrid közül választhatsz. Kokárdavirág ültetésével pedig szintén nem kell aggódnod a nyári meleg miatt.

Kokárdavirág gondozása

Ültesd napfényes területre, átlagos kerti talajba! Továbbá mindig távolítsd el az elszáradt virágokat, hogy jelentősen meghosszabbítsd a virágzását. Mivel a kártevőkkel szemben is ellenálló, ezért nem igényel különösebb figyelmet a gondozása.

 

 

Keskenylevelű angyalfüzér (Angelonia angustifolia)

Tűző napra ültethető Angelonia Angustifolia

Ha szereted a lándzsa alakú virágokat, az Angelonia angustifolia néven is ismert keskenylevelű angyalfüzér remek választás. Lila színeivel már önmagában elbűvölő környezetet teremt. Mivel a teljes mértékben napsütéses helyeken érzi legjobban magát, ezért a nyári hőség meg sem fog kottyanni neki.

Gondozása

Habár remekül bírja a meleget, a rendszeres öntözés elengedhetetlen számára. Ültesd napos és tápanyagban gazdag helyre, majd öntözd mérsékelten!

Ültesd bármelyik fent megnevezett növényt is a kertedbe, a túlzott napsütés miatt garantáltan nem kell aggódnod! Ezek a virágok csupán rendszeres öntözést igényelnek, és a tűző napsugarak már nem is jelentenek gondot számukra!

 

 

Nem szeretnéd a véletlenre bízni?

Ha biztosan élénk színű és egészséges növényeket szeretnél nevelni, teremts ideális körülményeket kertedben a Greenman Floralia segítségével!

by Porcio Norbert – TRILITE STUDIO

 

Vélemény, hozzászólás?