Hogyan erősítsük meg a leander szerkezetét? Hogyan kezeljük a bakteriális, gombás fertőzéseket? Leander betegségek kezelése házilag. Oleander aphids (Aphis nerii) on oleander (Nerium oleander) Photograph by Riten Gosai
blog

Leander betegségek kezelése házilag

Melyek a leggyakrabban előforduló leander betegségek és hogyan védekezhetünk házilag?

Az első és legfontosabb, a megelőzés. Meg kell erősítenünk növényünk immunrendszerét, hogy hatékonyan tudjon fellépni a betegségekkel szemben, egy erős immunrendszerű növényt kevésbé támadnak meg a kártevők, és a gyökerének megerősödésével az időjárási körülményekkel szembe is ellenállóbb lesz. 

Hogyan erősítsük meg a leander szerkezetét? Hogyan kezeljük a bakteriális, gombás fertőzéseket? Leander betegségek kezelése házilag. Oleander aphids (Aphis nerii) on oleander (Nerium oleander) Photograph by Riten Gosai

 

Melyek a tipikus leandereket támadó betegségek és hogyan kezeljük házilag?

Leander levele sárgul, hullik

A leander levélhullását a nem megfelelő gondozása is okozhatja. Három aranyszabályt kell betartanunk a leandereket tekintve:

  1. Sok napfény: Fontos, hogy amikor már tartósan megszűnik a hideg, és előhozzuk a leanderünket a teleltetésből, akkor a stressz csökkentés érdekében, először egy átmeneti árnyékos helyre tegyük ki, majd pár nap elteltével helyezzük csak át a napfényre.
  2. Sok víz, viszont a túlöntözés kerülése: A leanderek nagyon vízigényesek, sok vízre van szükségük így fontos az állandó locsolásuk. Legalább naponta egyszer, de a legjobb, ha naponta kétszer öntözzük őket. Ezt a vízadagot teleltetés előtt fokozottan érdemes csökkenteni.
  3. Tápanyagban gazdag föld: Hetente legalább egyszer érdemes az öntözővízbe Greenman Agrot keverni, ezzel segítve a növény immunrendszerének erősítését.

 

Mi is pontosan a levélsárgulás? 

A leander leveleinek külső pereme sárgulni kezd, másnéven levélperzselődés

A levélperzselődést egy rovarok által hordozott baktérium okozza, sajnos gyorsan terjed, így amelyik leanderen megjelenik el kell különíteni a többitől, a beteg ágakat levágni a növényről. Legjobb védekezés ellene a növény immunrendszerének megerősítése lehet. 

A fehéres sárgás apró pöttyökben megjelenő sárgulást takácsatka okozhatja.

 

Levéltetvek és Pajzstetű megjelenése a leandereken

Hogyan védekezhetünk a leanderen megjelenő tetvek ellen? Az apró sárga és fekete levél tetvek képesek nagyon gyorsan elszaporodni és beteríteni az egész növényt, majd átvándorolnak a többi növényre is, ezért gyorsan kell cselekednünk. Amennyiben eddig még nem permeteztük Agroval, akkor most el kell kezdeni hetente minimum egyszer alkalmazni, nem csak azokon a növényeken amiken már megjelentek, hanem a többi, még tetű mentesnek tűnő növényen is.

Greenman Agro

Greenman probiotikus készítmények megrendelése

A levéltetvek ellen számos házi praktika is kering az interneten, összegyűjtöttük neked a legmegbízhatóbbakat: Levéltetű ellen házilag.

 

Hogyan erősítsük meg a leander szerkezetét házilag, hogy ellenálló legyen a betegségek ellen?

A leander betegségek oka – s mint általában a kultúrnövényeknél – általában a növény szerkezetének gyengüléséből fakad, csak úgy, ahogy az emberi szervezetnél: ha maga a növény gyenge, hajlamosabb a bakteriális, gombás fertőzésekre. Ahhoz, hogy megerősítsük a növényt akár palánta kortól, elsődlegesen a probiotikus technológiát ajánljuk házilag.

A Greenman Agro mikrobiológiai készítmény egy egyedülálló, minden kultúrnövényhez alkalmazható, bio gazdaságban is használható probiotikus termésnövelő készítmény, amely javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását, támogatja a humuszképződést és rendszeresen alkalmazva megerősíti a növény immunrendszerét, mely által az ellenállóbbá válik a különféle környezeti hatásokkal szemben.

 

Vélemény, hozzászólás?