blog

4 háztartásban is elérhető, környezetbarát megoldás a palántázás elkezdéséhez!

Szokjunk le a műanyagpoharak használatáról, ha magkeltetésről beszélünk, a háztartásban is bőven akad eszköz, amivel helyettesíthejük őket, ráadásul környezetbarátak is!

Újságból készített “edények”

Kis palántacserepeket is készíthetünk, hogy egy kis üveg vagy konzervdoboz köré duplázva újságpapírokat tekerünk, majd az alját kis kreatív hajtogatással rögzítjük. (Itt lépésről-lépésre leírják, hogyan!)

Tojásdobozok

Az egyik legelterjettebb magkeltető alternatíva, még formáznunk sem kell és elég jól bírja a strapát is, ráadásul szintén lebomló anyag, csakúgy, mint az újságpapír!

Tojáshéj

Ha van tojásos kartondobozod, valószínűleg van tojáshéjad is, és bár összetörve remek komposzthalom-adalékot adnak ki, a tojáshéjfélék palántacserepnek is használhatók. Mindegyik héj alján egy kis lyukat kell kialakítani a vízelvezetéshez!

Papírtörlő vagy WC-papír guriga

Nem mindenki használ papírtörlőt, de nagyjából mindenki vesz vécépapírt és mindkettő közepén találunk kis kartoncsöveket, amikből remek palántacserepeket lehet vágni. A legegyszerűbb módszer, hogy az alját nyitva hagyva szorosan egymáshoz illesztjük a csöveket egy tálcába.

Vélemény, hozzászólás?