blog

3 növényápolási ötlet, ami nem is tesz jót a növényednek (II. rész)

Az első részben már ecseteltünk pár hasznosnak szánt rossz ötletet, most pedig mutatunk még hármat.

Ha jól érzi magát a növény, nem kell átültetni

Még ha egészségesnek tűnik is a növényünk, akkor is előfordulhat, hogy túl hosszú ideig ugyanabban a cserépben nevelve előbb-utóbb problémák jelentkezhetnek. Persze ha kinövi a cserepet (pl. gyökerek jelennek meg a vízelvezető lyukakon), akkor eleve SOS érdemes átültetni, de olykor láthatatlan is lehet a probléma: túlságosan összetömörödött talaj, gyökérbetegség kialakulása, tápanyagszegény talaj stb. Érdemes így időről-időre friss földhöz juttatni növényünket!

Mindig biztosítsunk sok napsütést!

Általános hiedelem, hogy a növényeknek mindenképp a napon, az ablakpárkányon vagy a teraszon kell lenniük. Annak ismerete, hogy pontosan mennyi fényre van szüksége az adott növénynek, kulcsfontosságú az egészsége szempontjából! Egyáltalán nem biztos, hogy szüksége van közvetlen napfényre!

Mindegy milyen vízzel, de öntözzük rendszeresen!

Az öntözéssel kapcsolatban tudd, hogy nem mindegy, milyen vízzel locsolsz! A csapvíz gyakran tartalmaz fluort, klórt és sót, ami károsíthat egyes szobanövényeket. Ha teheted, a csapvizet pár napig hagyd állni locsolás előtt vagy ha kerted van, a legjobb megoldás mindig az esővíz! A vízen kívül minden más folyadék pedig rossz ötlet.

Vélemény, hozzászólás?