blog

Milyen növényeket  válassz egy kollégiumi szobába?

Amikor a kollégiumi szoba díszítéséről van szó, pár növény beszerzése nagyszerű módja annak, hogy színt és életet vigyél a térbe. A szobanövények nemcsak díszítésre alkalmasak, de a növényekről ismert, hogy növelik a teljesítőképességet, javítják a hangulatot, és még a levegőt is megtisztítják. Azonban nem minden szobanövény alkalmas kollégiumi szobákba – mozgalmas egyetemi élet azt jelenti, hogy általában a kevés odafigyelést igénylő szobanövények a legjobbak!

Fehérszélű sárkányfa

Szinte elpusztíthatatlan. Dekoratív kövekkel ellátott vízben vagy talajban is nevelhető. Az erős vagy gyenge fényt is jól bírják! Legtöbbször elég, ha néhány hetente cseréled a vizüket az algásodás elkerülése érdekében!

Viaszvirág

A viaszvirágok egy körülbelül 200-300 fajból álló nagy nemzetség, melyet viaszos leveleik és lenyűgöző, aromás virágaik jellemeznek. Jóllehet elég sok fényre van szükségük a virágzáshoz, szívós növények, melyek kibírják a kisebb hanyagolást is. A legtöbb viaszvirág emellett szárazságtűrő jelleméről is ismert. Akkor öntözd, ha a talaj felszínén kívül pár centi mélyen is kiszáradt a föld!

Pozsgás növények

Ha egy kicsi, tetszetős növényt keresel, a pozsgások a tökéletes választás. az Ön számára. Nevelésükhöz szükség lesz egy ablakra, mely sok napsütést enged be. A pozsgás növények nem igényelnek sok vizet, így öntözés nélkül is túlélik a vizsgaszezont. Ráadásul több száz különféle pozsgás növény közül választhatsz! Ne feledd: a pozsgások számára elengedhetetlen a jó vízelvezetés!

Aloe Vera

Ez a vonzó növény könnyen nevelhető és jól alkalmazkodik a különféle fényviszonyokhoz. Általában lehetőség szerint mérsékelt vagy közvetlen fényt kell biztosítani számukra. Szárazságtűrő, nem kell rendszeresen öntözni. Valójában a túlöntözés gyorsan gyökérrothadáshoz vezethet, ezért öntözés előtt győződj meg arról, hogy a talaj teljesen kiszáradt.

Broméliafélék

A broméliák kevés odafigyelést igénylő szobanövények, melyek számos lenyűgöző színben és formában kaphatók. Még virágot is hoznak – bár beltérben gyakran nehéz rávenni őket. Erős, közvetett napfényre van szükségük, szárazságtűrők, heti egy öntözéssel is elvannak.

Vélemény, hozzászólás?