blog

Tippek a fenntartható karácsonyhoz

Hogyan őrizd meg az ünnepek hangulatát és tedd ezt egy fenntartható módon – erre gyűjtöttünk pár ötletet, hogyan lehet egy minimalista karácsonyod.

Ragaszkodj a klasszikusokhoz és ne ülj fel a trendekre!

Minden évben vannak aktuális, trendi dekorációk – ne dőlj be nekik! Felesleges minden évben felhalmoznod egy rakás különböző stílusú dekort. Szerezz be egy jó minőségű, de semleges díszeket, amiket minden évben szívesen használsz fel – akár olyanokat is, melyek nem kifejezetten karácsonyiak, így az év több napján is számolhatsz velük, ha van ünnepelni való!

Ahol csak tudsz, válts természetesre!

Rengetegféle ötlet létezik az interneten arra, hogyan helyettesítheted a dekorációd jó részét a természet kincseivel. A fenyőág, gallyak, tobozok csak pár a rengeteg lehetőség közül, mely egyedi és természetes ünnepi megjelenést tud kölcsönözni otthonodnak egy kis kreativitással.

Fékezzünk az ajándékoknál

Unalomig ismétlet mondás, hogy csak azért ne ajándékozzunk, mert úgy érezzük, hogy muszáj – de habár jó érzés adni, azért elég jól eső érzés kapni is. Úgyhogy ahelyett, holy lemondanánk az ajándékokról, válasszunk fenntartható ötleteket: adj élményt (pl. Koncert- vagy színházjegyet), válogass használt tárgyak közül az interneten, vagy élelmiszer esteln vásárolj helyi termelőktől!

A csomagolás is legyen újrafelhasználható!

Használj inkább ajándéktáskát – megfelelő odafigyeléssel évekig felhasználható, vagy ha csomagolásnál maradnál, akkor válaszd az újrahasznosítható papír változatokat – számos fajta létezik már belőlük. Arra figyelj, hogy olyan ragasztóanyaggal dolgozz, ami könnyen eltávolítható a papírról, enélkül ugyanis a papír nem lesz újrahasznosítható!

Vélemény, hozzászólás?