blog

Mi az az esőkert?

Az esőkert gyakorlatilag a természetes öntözés maximális kihasználása – egy hatékony környezetbarát módszer, amivel nemcsak a vízszámládat csökkentheted, de nem kevés terhet is levehetsz a válladról.

Az esőt minden kertész szereti, egy jól kialakított kertnél különösen, de mi van akkor, ha még annál is jobban hasznosítjuk, hogy hordókba, vödrökbe gyűjtjük későbbi felhasználás céljából? Na ez az esőkert, az egyik leghasznosabb kertépítési módszer.

Lényege, hogy az esővíz folyásirányának megfelelően ültetünk egy mesterségesen kialakított vagy már meglévő mélyedésbe – a módszer nem a teljes kertet érinti, csak egy részét. Természetesen olyan növényeket kell ehhez választanod, melyek jól tűrik ezeket a körülményeket.

Előnyei:

  • Természetes módon öntözi az ide telepített növényeid.
  • Egy ügyes kialakítással hatékonyan terelheted az esővizet, hogy csak oda kerüljön adott mennyiség, ahol valóban szükség van rá.

Sokféle formája létezik, a leggyakoribb mégis talán a medence-, illetve az árokszerű kialakítás. Kevés pénzből, hatékony és hálás rendszert építhetsz, de mindenekelőtt figyeld meg, kerted mely részén gyűlik legjobban össze az esővíz!

Kép forrása: gardeners.com

Vélemény, hozzászólás?