blog

Mit ültess nyár végén?

Nem, az ősz nem feltétlenül jelenti azt, hogy már lemondhatunk az új projektről a kertben. Íme néhány növény, amit simán vethetsz most is!

Amennyiben olyan helyre ültetnél, ahol nyáron még valami növögetett, abban az esetben picit forgasd át a talajt és adj hozzá tápanyagot is – az előző lakó egy részét ugyanis biztosan felhasználta, a következő bérlőnek biztosítanod kell az egészséges földet!

Cékla

Az egyik olyan gyökérzöldség, amit még nem késő elültetned, ráadásul nem túl igényes, sokféle talajban hálás lakód lesz. (Nem mellesleg a levele is ehető, bár ezt kevesen tudják!)

Kelbimbó

A kelbimbót picit nagyobb kihívás házilag termeszteni, de nem igazán az időjárás miatt. Ha kísérleteznél vele, itt az alkalom!

Répa

Ennek  is több fajtája létezik, nemcsak a klasszikus fehér és narancssárga. Érdemes kísérletezni pl. a lila változattal, pláne, ha salátás vagy! Szintén nem túl igényes a talajra és azzal sem lesz gondja, ha picit hidegebbre fordul az idő!

Koriander

Az egyik legjobb fűszernövény, húsok elengedhetetlen kelléke! Levele és magja egyaránt felhasználható. Egyébként nyáron érdemes többször ültetned, mert elég gyorsan felmagzik.

Brokkoli

A kelbimbó mellett a másik legendásan nem túl közkedvelt növény, pedig mi mégis arra ösztönöznénk, hogy egyetek belőle minél többet! Rendkívül sokoldalú, emellett annyira gyorsan nő, hogy akár kétszer is betakaríthatod a nyár folyamán. Fontos, hogy a növény virága az, ami fogyasztható, de csakis, mielőtt kinyílik!

One thought on “Mit ültess nyár végén?

  1. csapomaria64 szerint:

    T.Grennman! a GREENMAN PURUS termékük iránt érdeklődök. ha ezzel kezelem a szennyvízet azután lehet a kezelt vizzel locsolni ? na nem zöldségeket, de pl. fákat?
    Köszönöm.
    Horváthné Mária

Vélemény, hozzászólás?