blog

Virágokat is nevelnél a forróságban? Akkor ezeket válaszd!

A nyári forróságban majdnem mindent nehéz nevelni, nincs ez másképp a dísznövényekkel sem. De ha nem engednéd el ezt a következő hónapokban sem, akkor ajánlunk pár igazán szárazságtűrő, a perzselő nap ellenére virágban pompázó fajtát!

Levendula

Az egyik legnépszerűbb évelő, örökzöld növény, júliusra lilává változtatja a kerted. Nemcsak a telet bírja ki, hanem a szárazságot is: a meleg, napos, szélvédett helyeket kedveli. Remekül elvan egy meszes, nem túl tápanyagdús földben is – csak legyen jó vízelvezető, laza szerkezetű!

Pálmaliliom

Társasházak, iskolák, közterek gyakori eleme, mert nem túl kényes, cserébe rengeteg dekoratív, nagy fehér virágot hoz, ha jól érzi magát. Gyakorlatilag ő egy tüskés levelű bokor, ami bírja a telet és a szárazságot egyaránt. Világos, napsütéses terepet szánjunk neki és megelégszik azzal, ha ritkán locsolod. A talajra sem hárpis: meszesebb, lazább szerkezettel, de tápanyagdús földben lesz igazán hálás.

Kokárdavirág

Ez egy őszirózsaféle, kevésbé ismert, kb. 40-60 cm-es magasságú szárazságtűrő és szuperül ellenálló növény. Élénk színű virágait egész nyáron hozza, napos helyen, laza talajban érzi jól magát.

Büdöske

Nagymamáink egyik kedvence, nagy népszerűségnek örvendett évtizedekig. Jellegzetes fodros szirmaival, tömött sorban növő virágaival kiváló éke a kertnek. Ellenálló nemcsak az időjárással, de betegségekkel szemben is, nem mellesleg sokféle kártevőt még távol is tart. Perzselő napos helyen, akár tápanyagszegény talajban se fog megsértődni.

Körömvirág

Leginkább gyógyászati felhasználásáról ismerjük, pedig nagyon szép lakója lehet a kertnek is. Mint a fentiek esetében, nem zavarja őt sem a szárazság, de van még egy különleges tulajdonsága: hatékony önvető, remekül szaporodik is.

Te milyen nyári virágokat nevelsz szívesen a kertedben?

Vélemény, hozzászólás?