Egyszerűen nem nő a fű? Ez lehet az oka!
blog

Egyszerűen nem nő a fű? Ez lehet az oka!

A fű ültetéséről azért azt gondolnánk pofon egyszerű feladat, pedig megvan a trükkje és buktatói. Például miért szárad ki foltokban a fű? Vagy egyszerűen az egész a trágyázás, méregdrága fűmag ellenére sem növekszik – vagy hát nő, csak épp nem a fű, hanem a gyomnövény? Nézzük mi lehet a probléma!

Sajnos előfordul, hogy egyszerűen a terület nem kedvez az ültetni kívánt gyep számára, ez vonatkozhat a talajra, időjárási viszonyokra egyaránt. Lebontva javarészt 5 fő oka van annak, ha nem nő a fű:

  • Napfény hiánya vagy árnyékosabb környezet

Ha a probléma okát keresed, először ne a földön keresd. Nézz fel! Kap elegendő napfényt? Túl sok árnyékot ad egy fa vagy épp egy szomszéd épület? Ez az egyik leggyakoribb probléma, hogy nem számolunk a napi fénymennyiséggel.

  • Más domináns növények például fák közvetlen közelsége

A fű, habár úgy tűnhet, mindenhol képes nőni, valójában nehezen veszi fel a szükséges vizet és tápanyagot más dominánsabb növények jelenléte mellett. Ezért kihívás pl. fa vagy cserje tövébe ültetni. 

  • Túl tömör talaj

Vadon élő, fűnek tűnő gyomnövény, pl. a libafű remekül el van tömörebb talajokon is, pl. túraösvények mentén is, na a legtöbb fűféle, amit ültethetsz ezt nem kedveli. Gyökereiknek ugyanis lélegezniük kell, tömörített talajon viszont erre elég kevés az esély, nehezen jutnak oxigénhez a földben.

  • Van valami a föld alatt

Foltokban hiányzik a fű? Lehet, hogy van valami a föld alatt! Csövek, építési törmelék, esetleg egy rég kivágott fa maradványai, kövek, bármi lehet. Lehetséges, hogy képes megakadályozni, hogy a növény megfelelő mélységű gyökeret növesszen, így elzárva őt pl. a megfelelő mennyiségű víztől is.

  • A légáramlás hiánya

Sok fűféle szereti a szelesebb terepeket. Persze nem orkán erejű szélre kell gondolni, csak legyen egy általános légmozgás – ez a betegségek elkerüléséhez is szükséges.

Foltokban kiszáradt, kiégett fű helyreállítása Greenman Agro-val: Nézzük meg, miért is szárad a fű

Tudj meg többet a Greenman Agro készítményről!

A Greenman Agro mikrobiológiai készítmény egy egyedülálló, minden kultúrnövényhez alkalmazható speciális probiotikus termésnövelő készítmény, amely javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását, támogatja a humuszképződést és rendszeresen alkalmazva megerősíti a növény immunrendszerét, mely által az ellenállóbbá válik a különféle környezeti hatásokkal szemben.

Greenman AgroGreenman probiotikus készítmények megrendelése

Vélemény, hozzászólás?