blog

5 zöldség, amivel nemcsak időt spórolsz, hanem pénztárcabarát is

A kertészkedés gyakran követel tőled időt és pénzt. Ha előbbinek híján vagy, esetleg még kezdő vagy, sőt azt sem szeretnéd, hogy váratlan anyagi megterhelést jelentsen a zöldségnevelés, akkor íme 5 népszerű zöldség, ami tökéletes lesz neked – sőt, rengeteg pénzt is spórolhatsz velük!

Répa

Töretlen népszerűségű gyökérzöldség, amit még nyersen is divatos – mellesleg meglehetősen egészséges – fogyasztani. Ez az első, amit ajánlunk neked, mert az egyik legegyszerűbben termeszthető zöldség – homokos talajban meg aztán különösen! Ráadásul a kártevők se nagyon szeretik, így tényleg csak minimális odafigyelésre szorul!

Uborka

Elég sokféleképpen használt zöldség, kertben talán a leggyakrabban savanyítás miatt nevelik. Hogy miért jó az ízén kívül? Mert minimális odafigyelés mellett is eléggé termékeny növény, pár tő könnyen elárasztja az egész családot uborkával!

Zöldbab

Éghajlatot tekintve elég kompromisszum képesek, nem kell nekik semmi extra, hálásak egy kis karbantartásért is. A listára ezen kívül azért került fel, mert a saját neveléssel komoly pénzt takaríthatsz meg magadnak – hiszen a boltokban gyakran elég borsos ára van.

Saláta

…és ha már a bolti árról beszélünk. Ha szeretsz egészségesen étkezni, akkor valószínűleg szinte napi szinten fogyasztasz salátát – ami azért összeadva elég szép összeg a hónap végén egyetlen zöldségre. Viszont ha magadnak veted, egy zacskó magot vehetsz egyetlen fej saláta áráért és máris lesz több, könnyen nevelhető növényed. Nem igényel mást, csak napfényt, tápanyagdús talajt és jó sok vizet.

Paradicsom

Talán az összes közül ő a legkényesebb – és még így is elég hálás növény. Itthon rendkívül népszerű, mi még nem láttunk olyan kertészt, aki ne próbálta volna már meg csak egyszer is termeszteni. Sokoldalú, termékeny és ehhez képest nem igényel semmiféle extra különleges bánásmódot.

Te tudsz még ilyen zöldséget mondani?

 

Vélemény, hozzászólás?