Egyéb kategória

Kertészkedj gyerekkel COVID idején!

Vince ültet – 1. epizód

Anyukám kirángatott a gép elől, mondván, vége az online oktatásnak, muszáj levegőn legyek. Elsőre kevés unalmasabb dolog van, mint földet túrni, de félóra után egész belelendültem. Vince (10) beszámolója anyukája támogatásával.

Nagy nálunk a szigor kütyü használat terén, de az online oktatás óta a szülők már szerencsére nem (mindig) tudják ellenőrizni, angol órán vagyunk-e, vagy a kedvenc youtuberünket nézzük. Most nálam ennek egyelőre vége, mert anyukám lelkesen újságolta, hogy visszatér a paraszti gyökerekhez és megtanít kertészkedni.

A kedvenc youtuberemnek, Nessajnak pont egy új videója jött ki, de anya azt ígérte, ha végeztünk, megnézhetem, szóval nekiláttam ültetni. Paradicsommal, paprikával és spenóttal kezdtük. Elsőként elővettünk régi tojástartókat, megtöltöttük földdel és kettesével begyömöszöltem a kis magokat a rekeszekbe. Először túl mélyre tömtem őket, de az nem jó, mert így nem tudnak kiszabadulni. Később, ha majd kibújtak, átültetjük őket cserépbe. Locsolni csak kicsit szabad és inkább spriccelni, hogy ne kapjanak túl sok vizet, mert elrothadnak.

Kezdhettük volna rögtön palántákkal, de anya szerint izgalmasabb magról vetni. A tojástartókat az ablakpárkányra tettük és reggel-este locsolnom kell. Régebben a házimunkát-képernyőidőért szabály működött, de a kertészkedéssel jobban jártam, mert sokkal izgibb növényeket figyelni naponta, mint koszos tányérokat mosogatni.

 

Vélemény, hozzászólás?