A Peretsényi család üzleti vállalkozásai 30 évvel ezelőtt indultak. A veszprémi székhelyű cégcsoportnak ma már hat üzletága van a belföldi- és nemzetközi szállítmányozástól a környezettudatos és fenntartható fejlődést szolgáló ökológiai termékek gyártásáig. Vállalkozásainkat mindig a folyamatos innováció jellemezte és az, hogy előre mutató megoldásokat változtatunk sikeres üzleti tevékenységgé.
Több, mint 10 évvel ezelőtt a Greenman cég megalapítása egy olyan feladatvállalás volt, amit környezetünk és így saját jólétünk érdekében tehetünk magunkévá. A probiotikus technológiával veszprémi üzemünkben gyártott termékek elsősorban a mezőgazdaságban és állattenyésztésben professzionális körülmények között vannak jelen, ám otthoni háztartásokat is megcéloztunk termékportfóliónk bizonyos termékeivel, legyen szó komposztálásról, növényápolásról, hobbiállattartásról stb.

Hosszú évek óta kutatjuk a „jó” baktériumok szerepét és fontosságát, a bennük rejlő lehetőségeket és az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásukat. Mindennél jobban hiszünk abban, hogy azzal tehetünk a legegyszerűbben a legtöbbet magunkért, családunkért és a környezetünkért, ha otthonainkban teljesen új szemlélettel kezdünk el tisztítani. Célunk, hogy a lehető legtöbb emberrel ismertessük meg az egészséges baktérium háztartás fontosságát és a vegyszermentes takarítás előnyeit. Ezért hoztuk létre Greenbiotic vállalkozásunkat azzal a büszkén vállalt céllal, hogy valódi környezetbarát alternatívát mutassunk a háztartási tisztítószerek piacán.

Nem szerettünk volna egy sokadik öko tisztítószer márka lenni a piacon.  Amellett, hogy hatékony, de környezetbarát terméket szerettünk volna, fontos volt, hogy az eredeti problémára, azaz otthonaink állandó, túlzott fertőtlenítésére kínáljunk alternatívát, így jött egy probiotikus termékcsalád fejlesztésének ötlete.  Az eredeti fejlesztési terv szerint a termékekben jótékony baktériumokat alkalmaztunk volna, viszont út közben rájöttünk arra, hogy nem a baktériumok teszik a terméket hatékonnyá, hanem az általuk termelt értékes bio felületaktív anyagok. A piacon található tisztítószerekben a tisztítást szintetikus, vagy növényi eredetű felületanyagok alkalmazásával érik el. A probiotikus felületaktív anyag előállítás viszont gyakorlatilag semmilyen extra energiát nem igényel, hiszen jótékony mikroorganizmusok természetes együttélése során jönnek létre, ezért jelenleg ezt a módszert tartják a felületaktív anyagok legkörnyezetbarátabb előállítási módjának. A termékek egyediségi viszont nem csak ebben rejlik, hanem hogy ezek a természetes úton létrejövő értékes kémia anyagok számos káros (patogén) baktérium szaporodását képesek fizikai úton gátolni. Azaz az állandó fertőtlenítés helyett egy új alternatívát tudunk az embereknek kínálni, mely nem a baktériumok 99,9%-ának elpusztítását veszi célba, hanem az otthoni, jótékony, pozitív mikroflóra kialakítására helyezi a hangsúlyt, mely a környezetünkre és saját egészségünkre is jótékony hatással van.

Tisztítószereink sikerét jelzi, hogy már az cég indulásának első hónapjában termékeink megtalálhatók voltak – és mai napig megtalálhatók – a dm Magyarország polcain. Hamar rájöttünk viszont, hogy a jótékony mikroorganizmusokat és környezetbarát technológiákat nem csak közvetlen környezetünkben, otthonainkban tudjuk jótékony célokra felhasználni, hanem akár nagyipari szinten is elérhetjük a kitűzött célt: Ne szennyezzük tovább vegyszerekkel a környezetünket, különös tekintettel a közterületekre, parkokra, zöld területekre. Magyarországon egyedüli cégként gyártunk kimondottan közterületek takarítására fejlesztett környezetbarát, probiotikus technológiával készített tisztítószereket. Ennek köszönhető, hogy jelenleg Budapesten a teljes V., VII., VIII. kerületeket és számos más kerületet is részben a Greenbiotic közterülettakarításra fejlesztett tisztítószereivel tartják tisztán.

Mind a Greenman, mind a Greenbiotic család termékei teljesen természetes összetevőkből, biológiailag lebomló anyagokból állnak. Termékeinkben kizárólag az EU-s környezetbarát tanúsítvány, az ECOLABEL által engedélyezett összetevőket használunk.