Egyéb kategória

Ez a gyomnövény szuperül szabályozza vérnyomásod

Fokhagyma, feketeribizli, fagyöngy – ezekről tudjuk, hogy remekül csökkentik a vérnyomást. De a selyemkóró például ugyanilyen jó e célra.

A selyemkóró gyomnövénynek számít, de azon kívül, hogy klassz dolgokat lehet belőle főzni, számos jótékony hatása ismert.

Az Agrároldal beszámolója szerint  selyemkóró, vagy más néven tejelőkóró, esetleg selyemfű a meténgfélék családjába tartozik, azon belül a selyemkóró növénynemzetségbe sorolják. 

Az egyébként amerikai származású selyemkóró gyors terjedése és váratlan megjelenése miatt egyre többek szemét szúrja, mégis érdemes megemlíteni jótékony hatásait is, hiszen nem csak egy jelentéktelen gyomról van szó. 

A növény ugyanis a szívre ható glikozidok csoportjába tartozó, erőteljes élettani hatású vegyületeket tartalmaz. Ezek fokozzák a szívizomzat összehúzódásának képességét, így növelve a pulzustérfogatot, valamint javítva a szív pumpafunkcióját.

Gyógyhatású anyagit azonban szakemberek szerint kizárólag a gyógyszeripar használhatja, privát felhasználása nem javasolt!

De egyébként még szép is:

Vélemény, hozzászólás?