Cipő szagtalanítás
blog

Cipő szagtalanítás természetes módszerekkel

A cipőszag sokak számára ismerős probléma, melyet általában a nem megfelelő anyagú lábbeli és egészségügyi, higiéniai problémák okoznak. Szerencsére számos egyszerű és természetes módszer létezik a cipőszagtalanításra, amelyek hatékonyak, de kíméletesek a lábbelikre. Alább pár tipp erre, valamint számba vesszük a leggyakoribb tévhiteket is.

Egyébként az egyik legjobb módszer a probléma megelőzésére, ha rendszeresen szellőztetjük a cipőnket. Egy hosszú napot eltöltve a lábbeliben pláne fontos, hogy rendben megszáradjon belül is, készüljön bármilyen anyagból. A kellemetlen szagot okozó baktériumoknak ugyanis kiváló táptalaj a nedves környezet az elszaporodáshoz. Ezen kívül azonban létezik pár módszer, amivel rásegíthetünk a megelőzésre:

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna rendkívül hatékony tisztítószer, sok háziasszonynak nem is kell bemutatni. Emellett viszont remek szagtalanító is, amely segít semlegesíteni a kellemetlen szagokat a cipőből. Egyszerűen szórj egy kevés szódabikarbónát a cipő belsejébe, hagyd hatni egy éjszakán át, majd másnap rázd ki. Ne izgulj, nem marja ki! Egyedül a bőr cipőkkel legyünk óvatosak ezzel a módszerrel, ne alkalmazzuk túl gyakran, nehogy kiszárítsa az anyagot.

Citromhéj és Illóolajok

A citromhéj és egyes illóolajok, mint például a levendula vagy a teafaolaj, kellemes illatot kölcsönöznek a cipőnek, miközben antibakteriális hatásuk is van. Egyszerűen helyezz pár citromhéjat egy zokniba, vagy csepegtess rá pár csepp illóolajat, majd tedd bele a cipőbe. Hagyd hatni egy éjszakán át! Fontos: Kis mintával mindenképp teszteljünk előtte, hogy hagyjon foltot a cipőn!

Ecet

Ezzel bánj óvatosan, az ecet ugyanis erősen maró hatású lehet, nem megfelelő arányban! Keverj össze némi 10%-os ecetet pár deci vízzel, majd a keverékkel törölgesd át a cipő belsejét! Arra ügyelj, hogy ezután alaposan szellőztesd ki, mert az ecet szagának is el kell illannia!

Tipp: A természetes módszerek hátránya lehet, hogy illatuk, tartósságuk rövidebb ideig tarthat. A Greenman Cipő Varázs készítményünk 100%-ban természetes összetevőkből áll, már az első alkalom után hatékonyan képes segíteni a láb megfelelő mikrobiomjának kialakításában, valamint kellemes illatot varázsol a cipőkben és nem hagy foltot.

Tévhitek a cipőszagtalanítással kapcsolatban

Akad néhány tévhit a probléma körül, amivel csak hátráltatjuk annak megelőzését, megoldását. Vegyük sorra, melyek ezek!

  • Csak a rossz higiénia miatt alakul ki cipőszag: Bár a rossz higiénia hozzájárulhat a cipőszag kialakulásához, mégis, nem véletlenül érint a probléma sokakat. Ugyanúgy okozója lehet egészségügyi probléma (pl. cukorbetegség, bőrgomba), hajlam a lábizzadásra, vagy épp a rosszul megválasztott cipő anyaga is. Utóbbi esetében főleg  a nagyon zárt, olcsóbb anyagból készült lábbeliknél jelentkezik a kellemetlenség, vagy épp a műbőr cipőknél. Emellett lehetséges, hogy a talpbetét az oka: aki használt már ilyet, tudja, hogy rendszeresen elhasználódnak, olykor cserére van szükség. Ebben az esetben viszonylag rövid időn belül kerítsünk rá sort, ugyanis ez is onthatja magából a kellemetlen szagot.
  • Csak sportolóknál alakulhat ki cipőszag: Ez a tévhit azért él sokak fejében, mert a sportolás során a láb intenzívebben izzad. Természetesen ezzel növeljük a rizikót a probléma kialakulására, de nem állíthatjuk, hogy kizárólag a sportolókat vagy például az intenzív fizikai munkát végző embereket érinti csupán. Sajnos nem válogat, kortól, életmódtól függően sokakat érint, az előző pontban felsorolt kiváltó okok miatt.
  • Dezodorral, parfümmel védekezhetünk a cipőszag ellen: Az a probléma, hogy ezek az illatok általában csak elfedik a problémát, meg nem oldják. A tartós védelemre minden okot a lehető legjobban ki kell szűrnünk. Ez sokaknál bizonyos szintű életmódváltást jelent, míg másoknál egyszerűen egy cipőcserét.

Jó hír viszont, hogy mostantól nem kell mesterséges anyagokat alkalmaznunk, hogy kellemes illatúak legyenek a cipőink!

Cipő szagtalanítás a Greenman Cipő Varázzsal

A Greenman Cipő Varázs cipőszagtalanító természetes összetevőkre, jótékony baktériumkultúrára épül, amely vegyszermentes módon, ám mégis megdöbbentő hatékonysággal szagtalanítja, dezodorálja cipőnket, ezáltal egész napos komfortérzetet és egészséges környezetet biztosít lábunk számára.

A láb mikrobiomja különösen fontos, hiszen a lábak gyakran ki vannak téve a nedvességnek és a hőnek, ideális környezetet teremtve a kártékony baktériumok és gombák elszaporodásához. Az egészséges lábmikrobiom segít megvédeni a lábakat a kórokozók által okozott fertőzésektől és problémáktól, így például a lábszag kialakulásától.

Az egészséges lábmikrobiom fenntartása segíthet megelőzni a lábproblémákat, például a bőrirritációt, a repedezett sarkakat és akár a lábgombát. Emellett a lábmikrobiom egyensúlyának megőrzése hozzájárulhat az általános egészséghez és a jó közérzethez is.

Vélemény, hozzászólás?