Házi szennyvíztisztítás
blog

Házi szennyvíztisztítás szennyvíz lebontó adalékkal, természetesen

Feleslegesen pazaroljuk el háztartásunk vízkészletének több mint negyedét – hiszen gyakorlatilag ugyanazt a tiszta vizet isszuk meg, amivel takarítunk, locsoljuk a kertet, mossuk az autónk – és nem mellesleg ezzel húzzuk le a WC-t is. Régóta létezik erre a problémára megoldás, de csak nemrég kezdett egyre népszerűbbé válni a házi szennyvíztisztítás

és már nem csak azokon a területeken, ahol nem létezik alternatíva.

Akár naponta több száz liter víz is származhatna újrafelhasználásból

Átlagosan egy családban (számoljunk 4 fővel) naponta körülbelül 5-600 liter tiszta vizet fogyasztunk el – amiből egyénenként mindössze 2-3 litert iszunk meg. Csak néhány szám: például zuhanyzásra 50-60, mosásra 30-60, kézi mosogatásra 30-50, kézmosásra 3-5, WC öblítésre pedig 10-15 litert fogyasztunk – és igazán nagy értékekkel még nem is számoltunk. Ezek közül főleg a konyhai és a WC lefolyón távozó víz számít úgynevezett feketevíznek, vagyis felhasználhatatlan a bennük lévő magas vegyszer-, zsír, olaj és egyéb szerves anyag tartalom miatt. A felsoroltak legnagyobb arányban azonban a szürkevíz kategóriájába esnek – mely az a fajta szennyvíz, amit meginni már nem tudunk, viszont megfelelő formában ismét remekül felhasználható például takarításhoz, ruhák mosásához vagy épp öntözéshez. (Sőt, aránya növelhető környezetbarát tisztítószerekkel.) Ennek ellenére újrafelhasználása viszont inkább csak most, a fenntarthatóságra, takarékosságra egyre inkább érzékenyebb társadalom körében terjed.

Szennyvíztisztítással több tízezer liter vizet spórolunk a Földnek évente

A házi szennyvíztisztítás elsősorban a csatornázatlan területeket érintheti, ezt javarészt szennyvíztárolóval, emésztőgödörrel orvosolják. Egyre többen gondolkoznak el azonban ilyen és ehhez hasonló zöld alternatívákon azok is, akiknek lenne lehetőségük a “hagyományos” módszerre. Oka a tudatos öko-szemlélet terjedése, hiszen ez a megoldás drasztikus mértékben hathat egy fenntarthatóbb vízgazdálkodás kialakulására: Kutatások szerint ugyanis vízkészleted csaknem felét lenne lehetőséged újra felhasználni, jelentősen kímélve ezzel a bolygó vízkészletét – hiszen eddig alig, vagy egyáltalán nem használt vízforrásokhoz nyúlunk – és nem mellesleg érezhetően hat vízszámládra is (elég csak a fenti számok alapján kiszámolni, mennyit takaríthatunk meg). Nem utolsó sorban kevesebb terhet ró a közüzemi vízhálózatra – mely szárazság esetén nem kevés rászorulónak nagy segítség.

Vedd figyelembe azonban, hogy a szürkevíz egy része nem használható fel közvetlenül, speciális berendezést és szennyvíztisztító koncentrátumot igényel!

Biológiai szennyvíz lebontó adalék – Hogyan működik?

A biológiai szennyvízkezelő, szagtalanító koncentrátum minden milliliterje több millió élő baktériumot tartalmaz. Ez a hatalmas baktérium mennyiség lebontja a lerakódásokat a lefolyókban, szennyvízcsövekben és a szennyvízgyűjtő emésztőtartályokban. Helyre állítják a rendszer biológiai egyensúlyát, valamint rendszeres használat mellett biztosítják a lebontó folyamatok megfelelő lezajlását, és javítják az elszivárgó víz minőségét. A termékben lévő mikroorganizmus fajok széles spektruma hatékonyabbá teszi más baktérium vagy enzim alapú készítményeknél, ill. vegyszereknél. A készítmény télen is alkalmazható, mivel a szennyvíz hőmérséklete a környezeti hőmérséklettől magasabb a benne zajló folyamatok miatt, ezért a baktériumok ha lassabban is, de folyamatosan dolgozni tudnak.

Greenman Purus – Biológiai szennyvíztisztító koncentrátum

A Greenman Purus biológiai szennyvíztisztító koncentrátum használható családi házakhoz, panziókhoz, nyaralókhoz, valamint:

  • Bármilyen típusú emésztőhöz használható
  • Megszünteti a zsírosodást és a csatornarendszer dugulását
  • Fenntartja az emésztő biológiai egyensúlyát
  • Lebontja és elfolyósítja a szennyvíz szilárd fázisát
  • Természetes módon csökkenti a szippantások gyakoriságát
  • Megelőzi és megszünteti a kellemetlen szagokat

Greenman probiotikus készítmények megrendelése

Házi szennyvíztisztítás teszt – Ez úton is köszönjük!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?